Wilders: 'PVV-stemmers geen racisten'

PVV-stemmers worden ten onrechte aangezien voor racist. Dat stelt Geert Wilders gisteravond in een interview met NOVA. De PVV-voorman reageert daarmee op opmerkingen van Alexander Pechtold (D66), hij noemde Wilders gisteren in de Volkskrant een racist.

Wilders reageerde ook op minister Van der Laan: "Hij is een vertegenwoordiger van een partij, de PvdA, die op sterven na dood is, en bang is om kiezers te verliezen." De Integratieminister noemde in een interview met De Pers Wilders een gevaar voor de rechtsstaat. "Als één iemand iets geks roept, moet je niet meteen denken: is dat gevaarlijk voor de rechtsstaat? Maar als veel mensen dat roepen, dan is dat iets waar je rekening mee moet houden." aldus Eberhard van der Laan.

De PVV zou bij de volgende verkiezing de grootste partij worden, volgens Wilders omdat er in moeilijke wijken veel aanhangers van de PVV last hebben van maatschappelijke problemen. Volgens hem is het daarom niet eerlijk om deze kiezers als racistisch te betitelen.

In het interview met NOVA uitte Wilders tot slot nog een felle waarschuwing naar Pechtold en Van der Laan: "Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers, dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommigen gekken mede op grond van hun demoniserende opmerkingen gerechtvaardigd leek". Wilders noemde gisterochtend Van der Laan en Pechtold op zijn website 'politieke handlangers van Mohammed B', de moordenaar van Theo van Gogh.

Lees ook de visie van columnist Driek Oplopers op deze verwijten in de speciale Theo van Gogh-herdenkingscolumn.