Vacansoleil compleet voor 2010

Wouter Mol, Gorik Gardeyn en Rob Ruygh zijn voorlopig de laatste drie namen die aan de Vacansoleil-selectie voor 2010 worden toegevoegd. De lange Mol verkeerde de laatste weken in uitstekende vorm en werd onder meer tweede in de Münsterland Giro. Verder is 27-jarige Mol een renner die het vuile werk niet schroomt.

Mol is content: "Het was een leerzaam jaar en ik wil de lijn van de afgelopen weken in 2010 voortzetten." Ploegleider Hilaire Van Der Schueren zag een goede Mol in dit najaar: "De kracht die in deze jongen zit is er dit najaar uitgekomen."

Gardeyn is naast Björn Leukemans en Frederik Veuchelen de derde Belg in de Vacansoleil-ploeg van 2010. De Vlaming kende in 2009 veel pech maar bewees in het verleden zijn mannetje te staan in Vlaamse wedstrijden. De 29-jarige renner won al ooit de Classic Haribo en de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen. Michel Cornelisse ziet een ervaren man komen: "Gorik laat zich het hele jaar door zien en we zochten een renner met kennis van Vlaamse wegen."

De 22-jarige Ruygh reed vanaf 1 augustus als stagiaire bij het Vacansoleil Pro Cycling Team en is prof vanaf 1 januari 2010. "Ik heb mijn kwaliteiten met de benen laten zien doen maar besef dat alles mee moet zitten om een contract te krijgen. Dat ik vanuit de vereniging door kan stromen naar Vacansoleil had ik een jaar geleden niet durven dromen,” zegt een dolblije Ruygh. Ook ploegleider Van Der Schueren is blij met de Limburger: “Rob weet wat hij wil en dit gedreven mannetje gaat zich in 2010 tonen in de koersen bergop."

Met Ruygh, Gardeyn en Mol is het team voorlopig compleet. Van Der Schueren is enthousiast over het team voor 2010: "We zijn versterkt voor 2010. Het seizoen 2009 is een sprookje geweest en we zullen in 2010 hard moeten werken beter te doen maar het kan met deze renners. Dat er zoveel renners zijn gebleven is zeer mooi voor een ploegleider, ik werk graag langere tijd met renners en ze hebben allen groeimogelijkheden." Team manager Daan Luijkx is ook in zijn nopjes: "Het team voor 2010 herbergt veel kwaliteit en is uitgebalanceerd zodat we wekelijks op twee fronten vooraan mee kunnen doen. Dat de renners die het team verlaten bijna allen onderdak zijn geeft een goed gevoel."

Het Vacansoleil Pro Cycling Team in 2010:
Borut Bozic (Slovenië), Sergey Lagutin (Oezbekistan), Gorik Gardeyn, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen (België), Alberto Ongarato, Matteo Carrara, Marco Marcato (Italië), Martin Mortensen (Denemarken), Brice Feillu, Romain Feillu, Stephané Rossetto (Frankrijk), Michal Golas (Polen), Rob Ruygh, Joost van Leijen, Wouter Mol, Arnoud van Groen, Bobbie Traksel, Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra, Jens Mouris, Matthé Pronk en Wout Poels (Nederland).

De renners die het team verlaten:
Wim De Vocht (Milram), Gerben Löwik (Omega Pharma-Lotto), Reinier Honig (Acqua & Sapone), Thijs van Amerongen (onbekend), Aart Vierhouten (stopt) en Baden Cooke (Saxo Bank).

Submitter:  Bron: FOK!sport