Cruijff: Van Gaal heeft Alzheimer

Johan Cruijff zegt dat hij geen problemen heeft met Louis van Gaal. In de kersverse autobiografie van Van Gaal stelt de trainer van Bayern München dat hij Cruijff niet meer ziet omdat Cruijff het hem kwalijk heeft genomen dat hij bij een bezoek in Barcelona overhaast vertrok en hem vervolgens nooit heeft bedankt voor zijn verblijf.

Van Gaal moest plotseling weg omdat zijn zus was overleden. "Ik ben één, twee keer bij hem thuis geweest. Eén heel goed gesprek gevoerd over het leven, maar dat was vooral met Danny. Johan zei niet zoveel. Op 26 december 1989 vierde ik Kerst, met ook de Koemannetjes, bij de familie Cruijff thuis. Toen ging de telefoon. Het was voor mij. De familie: 'Riet is overleden.' Mijn zus. Ik ben halsoverkop naar huis gegaan. Later hoorde ik dat Johan het me kwalijk heeft genomen dat ik hem nooit bedankt heb", aldus Van Gaals kant van het verhaal.

Cruijff reageerde bij RTV Noord-Holland zondagavond op de passage uit het boek van Van Gaal. "Ik kan het voorval niet herinneren, maar Van Gaal heeft echt Alzheimer als hij zoiets opschrijft. Er is wat mij betreft geen probleem, dus er hoeft ook niets te worden opgelost."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.