[NHL] Rangers blijven winnen

De New York Rangers hebben hun vierde overwinning op rij geboekt. De Anaheim Ducks werden met 3-0 verslagen, wat een shutout voor New York-goalie Stephen Valiquette betekende. Hij stopte alle 18 schoten van de Ducks.

De backup-goalie gaf na afloop van de wedstrijd aan dat het een speciale avond voor hem was omdat het zijn eerste wedstrijd als starter was sinds zijn zoon vier maanden geleden geboren was: "Het was een speciale avond. Hij zal zich er vast niks van herinneren, maar ik wilde een goede wedstrijd voor hem spelen in de eerste wedstrijd dat hij me in actie kon zien."

In de eerste periode werd Valiquette echter nauwelijks getest. De aggressief op de puck jagende Rangers domineerden de eerste periode en wisten de Ducks tot slechts één schot op doel te beperken. Het enige dat de Rangers niet goed deden was scoren. Anaheim-goalie Jean-Sebastien Giguere beleefde aan de andere kant van het ijs namelijk ook een goede avond. Hij wist uiteindelijk 35 van de 37 schoten te stoppen; de laatste goal was in een leeg net.

In de tweede periode moest Valiquette een stuk vaker in actie komen. De wedstrijd ging in deze periode gelijk op, want beide teams wisten elf schoten op doel te produceren. De Rangers schoten nog wel een keer op de paal, maar ook in deze periode werd geen van de doelmannen gepasseerd.

In de derde periode was het dan eindelijk raak. Ales Kotalik scoorde in de powerplay nadat teamgenoot en pestkop Sean Avery Ducks-verdediger Ryan Whitney tot een tijdstraf wist te verleiden. "Het belangrijkste was dat we niet gefrustreerd raakten na al die schoten op doel en op de paal. We moesten ons aan het wedstrijdplan houden. Ik vind dat we dat goed gedaan hebben, want we dwongen ze steeds de lange en onnauwkeurige pas te gebruiken," aldus New York-coach John Tortorella.

Avery leverde naast zijn gedisciplineerde en sterke spel ook nog een assist op de tweede goal van de Rangers. Artem Anisimov kon de eerste goal van zijn carrière maken in de powerplay halverwege de derde periode. Aan het einde van deze periode probeerden de Ducks nog terug te komen door Giguere uit het doel te halen voor een extra man op het ijs, maar Rangers-verdediger Dan Girardi wist helemaal vanaf de eigen doellijn de puck over iedereen heen te wippen en te scoren. Na deze 3-0 was het definitief gedaan.

De enige andere wedstrijd van de avond was tussen de Vancouver Canucks en de Dallas Stars. De Canucks wonnen de wedstrijd met 4-3 na de shootout.