RKC brengt licentiecommissie KNVB in diskrediet

De licentiecommissie van de KNVB is niet blij met de manier waarop het er momenteel aan toegaat bij RKC Waalwijk. De club zegt zonder hulp van de gemeente over enkele maanden niet meer als profclub door het leven te kunnen gaan.

Ron Francis van de licentiecommissie licht het één en ander toe in De Telegraaf. "RKC brengt de geloofwaardigheid van ons systeem in het geding. RKC zit al een poosje in categorie I en staat dus onder verscherpt toezicht. Ik durf te zeggen dat enige nuance op zijn plaats is, al mag ik die helaas niet toelichten."

Francis heeft twijfels of het wel echt zo erg gesteld is met de club. Algemeen directeur van RKC, Justin Goetzee, kan daar weinig mee. "Ze hoeven bij de KNVB niet gepikeerd te zijn dat wij dit geopenbaard hebben en niet zij. Het is helaas allemaal realiteit. Bij het eerstvolgende meetmoment waren ze tot dezelfde conclusies gekomen, maar wij hebben ervoor gekozen om nu al openheid te geven."

Hoofdsponsor Mandemakers laakt het beleid van de club. "Wij hebben niet de juiste cijfers te zien gekregen. Er is veel te optimistisch begroot. De KNVB is ook voorgelogen."