Briatore blij voor Alonso met overstap Ferrari

Oud-teambaas van Renault Flavio Briatore heeft laten weten blij te zijn met de keuze van Fernando Alonso. De Italiaan is er van overtuigd dat Fernando zijn klasse bij Ferrari naar voren kan brengen. Briatore behaalde samen met Alonso in 2005 en 2006 de Formule 1 wereldtitel voor coureur en constructeur.

"Ik heb voor een paar maand terug met Flavio over Ferrari en over het tijdspunt van 2011gesproken. In de afgelopen dagen heb ik nogmaals veelvuldig contact met hem gehad over de dingen die nu volgend jaar al gaan komen", aldus Fernando Alonso. Op de vraag of Briatore wellicht zint op wraak op Renault antwoord Alonso ontkennend. "Nee dat geloof ik niet, toen ik met hem aan de telefoon sprak lag hij aan het strand te ontspannen. Hij komt op mij niet over als iemand die die wraak wil nemen op de FIA of Renault", besluit de Spanjaard.

"De wissel van Renault naar Ferrari is nu al het hoogtepunt van zijn carrière. De grootste kracht van Fernando ligt in zijn constante rijden en presteren. Hij is altijd goed voorbereid als hij aan een race gaat beginnen en rijdt altijd op de limiet van zijn kunnen. Zijn contact met de engineers is meer dan goed en is een harde werker binnen het team. Het woordje opgeven komt bij hem in het woordenboek helemaal niet voor, zijn rijstijl is super, hij is intelligent zeer snel en een prima persoonlijkheid", aldus Briatore.