Vacansoleil naar Ronde van Lombardije

Op zaterdag 17 oktober wordt met de Ronde van Lombardije de laatste klassieker van het wielerseizoen 2009 verreden. Vacansoleil heeft vanuit organisator RCS een wild card gekregen voor deze Historische klassieker. Tevens ontving het team een uitnodiging voor de Giro del Piemonte. Deze 1.HC wedstrijd is op donderdag 15 oktober.

Na een zeer sterke Ronde van Spanje waarin Borut Bozic een rit won, Johnny Hoogerland twaalfde werd in het eindklassement en het team vele kilometers in de aanval reed besloot de Italiaanse organisatie een wild card aan het team te geven. Ploegleider Hilaire Van Der Schueren: "Ik vind het feit dat we een wild card ontvangen voor deze schitterende koersen een erkenning voor de prestaties van de ploeg in het afgelopen jaar." Italiaan Matteo Carrara werd in 2006 al eens zesde in de klassieker van de vallende bladeren.

Vanaf donderdag 1 oktober is het team actief in de Circuito Franco-Belge. Deze wedstrijd in de Belgisch-Franse grensstreek eindigt zondag 4 oktober. Voor Vacansoleil komen de volgende renners aan de start: Aart Vierhouten, Reinier Honig, Johnny Hoogerland, Gerben Löwik, Thomas Berkhout, Rob Ruygh (allen Nederland), Wim de Vocht (België) en Sergey Lagutin (Oezbekistan).

Submitter:  Bron: FOK!sport