Heerenveen mist Roorda mogelijk langer

Sc Heerenveen zal het de komende tijd nog zonder Geert-Arend Roorda moeten stellen. De Fries heeft nog altijd last van zijn knie en moet mogelijk een kijkoperatie aan het gewricht ondergaan.

"Bij belasting volgt er steeds reactie. Dat is niet goed," zei fysiotherapeut Erik ten Voorde over de knie van de Friese middenvelder. Roorda heeft al twee jaar last van het gewricht en onderging oktober vorig jaar nog een operatie.

Daarna keerde hij in maart terug op de velden en speelde enkele malen in de hoofdmacht. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie, omdat hij tijdens een toernooi met Jong Oranje in Toulon last kreeg van het gewricht.

"Geert Arend blijft hinder houden. Dat is een teken dat er ergens iets niet goed zit. Daarom is het misschien beter in de knie te kijken." Wat de operatie op zal leveren weet Ten Voorde niet. "Dat hangt af wat er bij de ingreep aan het licht komt. Pas dan weten we wat er moet gebeuren. Het zou kunnen betekenen dat hij opnieuw geopereerd moet worden, maar dat moet allemaal nog blijken."