Pedrosa en Dovizioso blijven bij Honda

Honda heeft de contracten van MotoGP-coureurs Dani Pedrosa en Andrea Dovizioso met twee jaar verlengd. President van de motorsportafdeling Tetsuo Suzuki heeft dit nieuws bevestigd.

Het nieuws volgt op de goede resultaten in de laatste wedstrijden. Zo won Pedrosa de Grand Prix op Laguna Seca en Dovizioso won de natte race op Donington Park. "Ik ben blij dat we een akkoord hebben gesloten met Dani Pedrosa en Andrea Dovizioso voor de komende twee jaren," zei Suzuki. "De aankondiging is in augustus en dat is veel eerder dan in andere jaren. Er moeten nog wat details besproken worden, maar we maken het nieuws nu bekend, zodat de rijders zich op de rest van het seizoen kunnen concentreren."

Het nieuws is een domper voor Yamaha-coureur Jorge Lorenzo. De Spanjaard werd gelinkt aan het Honda-team als rijder. Nu lijkt het er op dat hij in 2010 toch bij Yamaha naast Valentino Rossi zal komen te rijden. De vraag is hoe de onderhandelingen verlopen, want Lorenzo was niet tevreden met het bod van Yamaha.