Piquet jr. hangt vuile was wederom buiten

Nelson Piquet jr. heeft wederom de aanval geopend op zijn voormalige Renault-teambaas Flavio Briatore. Deze ontsloeg de Braziliaan na de Grand Prix van Hongarije wegens de tegenvallende resultaten. Piquet. jr beschuldigde de flamboyante Italiaan al eerder van een gebrek aan kennis van de F1.

"Hij snapt niets van de sport," zei Piquet jr. tegen Autosport. "Misschien dat mijn positie door alle dingen hem niets kon schelen, maar hij wist totaal niet wat er in het team gebeurde. Als je naar de pitradio luistert, dan weet je dat het gewoon een lachwekkende vertoning. Hij heeft geen idee van wat er zich in de race zich afspeelt. Soms vraagt hij of een coureur slicks of regenbanden wil, terwijl het wel duidelijk is."

"Iedereen weet dat zijn ego groter is dan van wat dan ook. Het gaat hem om het uiterlijke vertoon. Hij kan nog zo'n goede zakenman zijn, maar het Formule 1-team is zonder hem beter af. Toen ik begon zou hij alle meetings en briefings bezoeken, maar als je het zakelijke gedeelte weghaalt, dan zegt hij dingen die nergens op slaan."

"Het enige dat hij goed voor het team doet is de relatie met Bernie en de FIA. Voor de rest weet hij niet wat er speelt. Het is net zoiets als luisteren naar wat mijn zus over de auto te zeggen heeft. Pat Symonds is degene die weet waar het in het team allemaal om draait."

Briatore wil geen commentaar geven op de nieuwste uitlatingen van Piquet jr. die er geen spijt van heeft dat hij in de aanval tegen de Italiaan is gegaan. "We mogen zeggen wat we willen en ik zie niet in waarom niet meer rijders dat doen. Het was voor iedereen belangrijk om te weten wat er speelde en niet zoals andere coureurs dingen achter te houden, omdat ze vrezen dat anders hun carrière in gevaar komt."