Doktoren: "Massa zal weer kunnen racen"

De persoonlijke arts van Formule 1-coureur Felipe Massa Dino Altmann is er van overtuigd dat de Braziliaan weer zal kunnen racen. De Ferrari-rijder herstelt voorspoediger van zijn in Hongarije opgelopen verwondingen dan verwacht.

"Ik weet zeker dat Felipe weer zal kunnen racen," zei Altmann in Gazzetta dello Sport. "De situatie is nog steeds zorgelijk, maar ik geloof dat zijn leven niet meer in gevaar is. Vanaf het begin geloofde ik er al in dat het letsel niet zo uitgebreid was als dat verondersteld werd, maar de verbeteringen die de laatste uren plaatsvinden gaan alles te boven."

Wel zei Altmann dat hij vreesde voor het linkeroog van Massa, maar dat bleek onterecht. "Aangemoedigd door de fysiotherapeut wist hij links van rechts te onderscheiden en heeft hij aangetoond afstand en diepte te kunnen onderscheiden. Zijn geheugen vertoont slechts een klein gat. Hij heeft zijn oog met zorg open gedaan, omdat het nog steeds gezwollen is en hij heeft aangegeven te kunnen zien. Zijn zicht is niet verzwakt. Verder gaf hij antwoorden in zowel het Portugees als het Italiaans en het Engels, dus het cognitieve gebied is in orde."

Ferrari heeft aangegeven dat Massa woensdag de intensive care verlaten heeft en teambaas Stefano Domenicali is onder de indruk van het herstel van de Braziliaan. "Het is een geweldige verbetering. Slechts drie dagen na het ongeval boekt hij een geweldige vooruitgang. Hij herkende me en ik heb hem de steun van het team en de fans overgebracht. Hij heeft mij in het Italiaans geantwoord net nadat hij in het Portugees met zijn familie heeft gesproken. Hij vertelde mij dat hij zich van de gebeurtenis niets kan herinneren, dat is een goed ding."

De Ferrari-teambaas benadrukte dat het team het stoeltje voor de Braziliaan vrijhoudt voor als hij terugkeert in de Formule 1. "Het ziet er goed uit, maar in deze situatie is het beter verstandig te zijn en stap voor stap te zetten. Ik heb tegen hem gezegd dat we er naar uitkijken om hem spoedig terug te zien en dat de auto van hem is en dat zodra hij er klaar voor is weer bij ons terugkeert."