Van Dijk: "Alleen maar bidden dat Honda blijft"

VVV-Venlo promoveerde afgelopen seizoen weer naar de Eredivisie. De kampioen van de Jupiler League is begonnen aan de voorbereiding en hield Feyenoord zaterdag op een 2-2 gelijkspel. De hoop in bange dagen heet Keisuke Honda.

Succestrainer Jan van Dijk stond na afloop van het oefenduel de opgekomen media te woord. Hij vertelt dat zijn ploeg uit 'een ander vaatje moet tappen' nu het in de Eredivisie speelt. Ook verwacht de trainer dat de speelstijl veranderd. Van aanvallend in de Jupiler League naar controlerend in de Eredivisie.

Onlangs haalde de club Patrick Paauwe binnen. Ook Dennis Gentenaar versterkte de promovendus. "We kunnen nog groeien, vooral door de ervaring van nieuwelingen als Patrick Paauwe en Dennis Gentenaar. En we mogen misschien wat meer kansen creëren, maar ik ben hartstikke blij met wat we nu kunnen opbrengen. We zitten immers in de derde week", sprak Van Dijk tevreden.

De hoop in bange dagen is Honda. De middenvelder wil vertrekken, maar er is nog geen club concreet voor de spelmaker. "Het doemscenario is natuurlijk om hem een paar dagen voor het verstrijken van de transferdeadline verliezen. Dan heb ik liever dat-ie nu vertrekt. Maar nog liever heb ik dat Honda blijft. Daarvoor kan ik alleen maar bidden."