Volleyballers onderuit tegen Amerika

De Nederlandse volleyballers zorgden gisteren nog voor een verrassing door met 3-0 te winnen van Olympisch kampioen Amerika. Het slaagde er vandaag niet in die stunt te herhalen. Oranje ging met 3-2 (16-25, 32-30, 17-25, 25-20, 6-15) onderuit.

Amerika speelde duidelijk veel beter dan een dag eerder. Spelverdeler Donald Suxho (een gouden Olympir) bediende zijn aanvallers op flitsende wijze en ook met service en pass haalden de bezoekers een hoog niveau. “In de drie sets die we verloren zijn we weg geserveerd”, sprak de Nederlandse bondscoach Peter Blang na afloop. "De Amerikanen verstonden vandaag de kunst om constant druk te maken, zonder dat er veel fouten kwamen."

Mede dankzij ingrepen van Blang schopte Oranje het in Ahoy nog tot een vijfde set. Invaller Jeroen Rauwerdink deed het uitstekend in de zenuwslopende tweede set en Niels Klapwijk speelde grandioos in de vierde set. Maar in de beslissende set bleek opnieuw dat Amerika gewoonweg een veel betere dag had. Nederland kon geen druk maken met de opslag en werd zelf wel gedwongen om veel over de flanken te spelen. En juist daar lukte het vaak niet om te scoren omdat Amerika goed blokkeerde en uitstekend verdedigde.

"Het is geen schande om van dit team te verliezen", vond aanvoerder Jeroen Trommel. "Vandaag speelden ze absoluut als de Olympisch kampioen. Wij gaan deze week weer serieus trainen om ons goed voor te bereiden op de wedstrijden tegen China in Apeldoorn. We weten nu weer waaraan we moeten werken."

David Lee, de aanvoerder van Amerika, was uiteraard een gelukkig man. "Ik ben extreem trots. Gisteren waren we niet goed en ook erg teleurgesteld. Maar binnen n dag hebben we onze draai weer kunnen vinden."

Submitter:  Bron: FOK!sport