Racketlon: Beks en Van der Woerdt kampioen

De plaatsingen tijdens de Dunlop NK Rackelon 2009 zijn door de spelers volledig waargemaakt. Bart Beks en Mariëlle van der Woerdt, als eerste geplaatst, werden nationaal kampioen. Bij racketlon spelen alle deelnemers één set tot 21 in de sporten squash, tafeltennis, tennis en badminton. Elk punt telt.

In de sfeervolle ambiance van het Racketcentrum Houten startten afgelopen zaterdag al vroeg de eerste wedstrijden van de ruim deelnemers. Met vijftien procent inschrijvingen meer ten opzichte van vorig jaar kan de organisatie terugblikken op een succesvolle titelstrijd.

Bij de heren ging het vooral tussen de titelverdediger Bart Beks en Paul Twisterling. Vlak voor de finale gaf Twisterling nog aan dat het moeilijk maar niet onmogelijk zou zijn om Beks, een bekende tennisser, te verslaan. Ondanks het feit dat (badmintonner) Twisterling in zijn eigen discipline met 21-3 wist te winnen, bleek dat niet voldoende te zijn. Beks zegevierde in de andere drie sporten met ruime cijfers (21-13, 21-13, 21-7) en veroverde daardoor het kampioenschap.

Bij de dames ging het als vanouds tussen titelverdedigster Karin Geertsema en oudkampioene Mariëlle van der Woerdt. Geertsema scoorde uitstekend met squash (21-10), maar in de overige sporten had Van der Woerdt de overhand. Met 21-17, 21-1 en 9-6 was het bekeken. In de laatste discipline werd de strijd bij 9-6 gestaakt, omdat Mariëlle van der Woerdt niet meer te achterhalen was. Daarmee nam ze revanche na een verloren NK-2008, toen ze wegens een blessure verstek moest laten gaan. Bij de jongens onder 16 jaar was, zoals verwacht, Mike Dullemans te sterk voor al zijn tegenstanders.

Marc Veldkamp, de voorzitter van Racketlon Nederland, toonde zich zeer tevreden: "Het is pas voor de vierde keer dat we dit NK organiseren. We hebben elk jaar meer deelnemers. Racketlon begint steeds meer in de belangstelling te komen. Ik heb nogal wat verslaggevers en fotografen zien rondlopen." Veldkamp, die zelf vicekampioen bij de veteranen werd, werd bijgevallen door zijn wedstrijdleider Arjen Jilsink: "We staan steeds meer in de picture en de sfeer is goed. Als je een nieuwe sport opzet is het in het begin vooral qua sponsoring heel moeilijk. Daarom zijn wij verheugd dat het wereldmerk Dunlop ons ondersteunt."

Submitter:  Bron: FOK!sport