[Giro] Rabobank baalt van tijdsverlies Menchov

Denis Menchov heeft maandag, tijdens de derde etappe van de Giro d'Italia, belangrijke seconden verloren. Een valpartij op twaalf kilometer van de finish zorgde ervoor dat de kopman van Rabobank 24 seconden verloor.

"Hij maakte indruk in de achtervolging, maar ik had liever gezien, dat hij dat vandaag nog niet hoefde te laten zien," aldus Van Houwelingen. De schade viel achteraf gezien mee. "Denis had andere ploegmaats bij zich, maar hij was er het snelste door van allemaal. We hebben ook geluk gehad dat hij schadevrij is gebleven en het tijdsverschil valt lager uit, dan ik even vreesde..

De ploegleider van Rabobank bleef overigens wel positief. "Ik blijf dan ook een goed gevoel houden. Hij is prima in orde. Dat is vandaag wel gebleken," liet hij weten. Daarnaast denkt Van Houwelingen niet dat de Russische kopman de komende dagen een terugval zal krijgen. "We zullen het dinsdag zien, maar ik verwacht zeker dat Denis een goede indruk gaat maken. En als hij wint, dan is een groot deel van de schade van vandaag weer goed gemaakt."