Ferrari in Spanje met dubbele diffuser

Het Formule 1-team van Ferrari zal in Spanje aan de start verschijnen met de dubbele diffuser. Het Italiaanse team testte vorige week op het circuit van Vairano een compleet nieuw aerodynamisch pakket waaronder de nieuwe diffuser.

Het nieuwe pakket voor de F60 omvat onder meer een gewijzigde voor- en achtervleugel. Het Italiaanse team meldt op haar eigen website dat ze updates die ze in de planning hadden voor Turkije en Groot-Brittannië naar voren hebben gehaald. Hieronder valt de eerste poging tot het bouwen van een goede dubbele diffuser. Volgens Ferrari was het inpassen van de nieuwe diffuser complex, omdat er aan de achterzijde van de auto allerlei elektronische en hydraulische systemen opnieuw ingepast moesten worden. De eerste testresultaten wijzen er op dat de auto meer downforce heeft en sneller is dan eerder in het seizoen.

Naast de wijzigingen op beide auto's krijgt Kimi Räikkönen ook nog de beschikking over een nieuw chassis dat lichter is dan het vorige. Omdat de Fin zwaarder is dan zijn teamgenoot Felipe Massa was het nodig om hem een lichtere auto te geven en zo beter te kunnen profiteren van KERS. Het programma van deze update begon al eind 2008, nog voor de officiële presentatie van de F60.