Ferrari: "Budgetlimiet is schadelijk"

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft naar de internationale autosportbond FIA zijn zorgen geuit over de invoering van een budgetlimiet. Naar de mening van de Italiaan zou de maatregel de sport teveel schade toebrengen.

De Ferrari-president heeft, naar aanleiding van de invoering van de budgetlimiet, in een brief aan de FIA laten weten dat hij denkt dat de invoering van de maatregel in 2010 de Formule 1 alleen maar schade zou toe brengen. Di Montezemolo schreef: "Deze maatregel moet opnieuw volledig tegen het licht gehouden worden. Het is bekend dat ik een tegenstander ervan ben, vooral omdat het technisch zeer moeilijk controleerbaar zal zijn. Elke controverse rondom de budgetlimiet zou het imago van de Formule 1 ondermijnen en schade toebrengen aan de reputatie van het betrokken team."

"Er zijn twijfels of er twee verschillende categorieën teams in het leven geroepen moeten en de invoering kan voordelen veroorzaken voor bepaalde teams. Het veroorzaakt in elk geval zeker verwarring bij het publiek. Dit is niet wenselijk gezien wat de Formule 1 voor de deelnemers en fans betekent", zo argumenteerde de Ferrari-president.

Eerder uitte Frank Williams al zijn zorgen over de invoering van de budgetlimiet. Williams is echter wel voorstander van een verplichte invoer voor alle teams.