'Schumacher blunderde voor Ferrari in Sepang'

Michael Schumacher was aanwezig bij Ferrari tijdens het desastreus verlopen Grand Prix weekend in Maleisië. De Duitser zou volgens de geruchten verantwoordelijk zijn voor de falende tactiek van het Italiaanse team. Zijn manager Willi Weber ontkent dat echter in alle toonaarden.

In de kwalificatie in Sepang drong Felipe Massa door onoplettendheid niet door tot het tweede deel en in de race werden er op de auto van Kimi Räikkönen al regenbanden gemonteerd op het moment dat het nog droog was. De Fin verloor hiermee erg veel tijd. Op beide beslissingen zou Schumacher veel invloed gehad hebben.

De Britse krant The Times gaf Schumacher de schuld van het geblunder en de Duitser ontkrachtte dit zelf in Bild niet. "Daar kan ik geen antwoord op geven. Dat wordt intern besproken." Ook Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ging er niet verder op in. "Dit is iets wat we binnenskamers houden en niet naar buiten brengen."

Weber was in La Gazzetta dello Sport duidelijk over dat Schumacher niets met het geblunder te maken zou hebben. "De kritiek op Schumacher is volslagen idioot. Zijn contract met Ferrari eindigt aan het einde van het jaar en ik weet niet of dat verlengd wordt. Deze aanval op hem slaat nergens op. Hij kent het team en was in Maleisië, maar de beslissingen worden door de teamleiding genomen."