Meulendijks naar achtste finales Birmingham

Vandaag is het hoofdtoernooi van de All England van start gegaan. Dit toernooi in Birmingham geldt als het "Wimbledon van de badmintonsport". Het bestaat al sinds 1900. Tot voor kort vond het toernooi plaats in de Empire Pool, ook wel Wembley Empire Pool genoemd, in Londen. De enige Nederlandse finaliste ooit was Imre Rietveld (1966).

Er doet dit jaar een brede nationale selectie mee. Later vandaag komt het kersverse echtpaar Eric Pang en Yao Jie in actie in het enkelspel. Dicky Palyama heeft de eerste ronde niet overleefd. Hij verloor met 21-14, 10-21, 18-21 van Ville Lang uit Finland. In de beslissende derde game had Palyama een 18-16 voorsprong maar via een serie van vijf punten pakte de Fin enigszins verrassend de overwinning.

Judith Meulendijks leverde een prima prestatie door na een 'koude start' (14-21) te winnen van Pia Zebadiah Bernadeth uit Indonesië: 21-17, 21-13.

In het mannendubbelspel leverde het duo Jorrit de Ruiter/Jürgen Wouters een knappe prestatie door ten koste van de Engelse combinatie Chris Langridge/David Lindley de achtste finales te bereiken. In de beslissende derde game leek het Nederlandse dubbel onderuit te gaan, maar de 18-20 achterstand werd fraai weggewerkt: 21-14, 12-21, 22-20. De Ruiter/Wouters staat 36ste op de wereldranglijst.

Submitter:  Bron: FOK!sport