Mosley: "Twaalf F1-teams in 2010"

FIA-president Max Mosley verwacht dat er in 2010, ondanks de financiële crisis, twaalf teams mee gaan doen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Dit jaar zullen er, mocht het team van Honda niet overgenomen worden, slechts achttien auto's op de grid staan.

Vorig seizoen haakte Super Aguri af toen het in financiële problemen kwam en ProDrive maakte bekend de stap richting de Formule 1 niet te willen maken. Mosley denkt echter dat door het goedkoper worden van de koningsklasse van de autosport dat verschillende teams de stap nu wel kunnen maken.

"Ik denk dat we in 2010 twaalf teams hebben," aldus Mosley. "Ik denk dat als we ons werk goed doen, dat wil zeggen met een onafhankelijke motor- en versnellingsbakleverancier die tegen normale prijzen produceren, we twaalf teams op de grid krijgen. Hiervoor moeten wel op korte termijn beslissingen worden genomen en moet de commerciële rechtenhouder uitbetalen tot de twaalfde plaats en de transportkosten voor haar rekening nemen."

Mosley zei verder dat hij onder andere benaderd was door de investeerdersgroep achter het Amerikaanse team USF1. Hij neemt ze serieus: "Ja, het zijn serieuze mensen, maar ze zijn gelijk aan alle anderen. Ze moeten kosten maken om competitief te worden. Ze zijn aanbevolen door onze man in de Verenigde Staten Nick Craw. Dan moet je het serieus nemen."

Ook zei de Brit dat de kans dat Honda wordt verkocht op zeventig procent ligt. "Ik heb geen insiders informatie, maar ik denk dat de kans dat het team aan de start zal staan groter is, dan ze er niet meer bij zijn. Ik wil die kans echter niet hoger schatten dat 70%. Maar eerlijk gezegd kan ik het niet voorspellen," aldus Mosley.