Boom vol vertrouwen naar WK

Lars Boom is voldoende hersteld om een serieuze rol te spelen in het Wereldkampioenschap Veldrijden over twee weken in het Brabantse Hoogerheide.

Materiaalpech voorkwam gisteren dat het multitalent voor de prijzen reed in de Wereldbekerwedstrijd in Roubaix. Hij werd zesde. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Erwin Vervecken. Zijn landgenoot Sven Nijs stelde met een derde plaats zijn eindoverwinning in het Wereldbekerklassement veilig.

De Nederlander had een goede start op het modderige parcours maar kreeg halverwege pech toen twee stukken hout het onmogelijk maakten de schoenen vast op de pedalen te klikken.
“Ik kon er niet mee door blijven rijden. Helaas kon ik daarna niet meer meedoen om de zege. Ik viel later op de trap ook nog een keer.”

De Nederlands Kampioen Veldrijden én op de weg blesseerde zijn elleboog en schouder eind december in Loenhout. Hij liet zijn hernieuwde vorm al zien in Surhuisterveen en het Nederlands Kampioenschap maar daar waren de grote Belgische concurrenten niet aanwezig. “Dit was mijn eerste echte koers na mijn val waar iedereen was. Zonder die pech doe ik mee voor de overwinning. Ik voel me goed, mijn wond aan de elleboog is ook bijna dicht. Ik zie geen problemen.”