De Jong verrast over zijn basisplaats

Siem de Jong mocht gisteravond weer eens in de basis starten bij Ajax, dat tegen NAC Breda (3-0) speelde. Dit vond de speler verrassend liet hij weten tegenover de camera's van Eredivisie Live.

De Jong versierde wel een strafschop waaruit de 2-0 kwam, maar speelde volgens zichzelf geen lekkere wedstrijd. "Ik heb niet heel erg goed gespeeld. Ik zou vanuit het midden op moeten duiken voor de goal, maar er was weinig ruimte in het midden. We hadden wat meer over de zijkanten moeten voetballen."

Over zijn spel was hij niet tevreden, over zijn versierde penalty was hij dat wel. "Dat was wel lekker, vooral ook omdat NAC verder moest met tien man en wij de wedstrijd wat makkelijker uit konden spelen."

De Jong was al enige tijd niet meer in de basis gestart bij de Amsterdammers. Of hij na vanavond meer in de basis kan starten, weet de middenvelder niet. "Ik was wel een beetje verbaasd, ja. Ik had een tijdje niet bij de selectie gezeten, maar op de training zag ik de laatste dagen al dat ik wellicht mocht beginnen. Ik weet niet of ik voldoende heb overtuigd vandaag."