Theo Bos verlaat baanwielrennen

Theo Bos lijkt zijn keuze te hebben gemaakt en hij verruilt het baanwielrennen voor een carrière op de weg. Dit meldt Nu.nl vandaag.

"Vanavond maakt hij bij Holland Sport zijn keuze definitief bekend. Meer kunnen we er niet over zeggen", aldus het management van Bos.


Update
Theo Bos heeft aangegeven dat hij zich minstens een jaar op de weg wil oriënteren om te zien hoe ver hij kan komen. Hij zal dit doen bij de de continentale ploeg van Rabobank, daarmee heeft hij het aanbod van Cervélo naast zich neergelegd. Bij Rabobank denkt de renner zich beter te ontwikkelen. Onder leiding van ploegleider Nico Verhoeven komt Bos op diverse etappekoersen en klassiekers uit.

"Als ik voor de weg kies en faal, kan het einde carrière zijn", zei Bos tegenover Telesport op Curaçao. "Sprinten op de baan is heel iets anders dan sprinten op de weg. Je hebt op de weg te maken met veel meer weerstand. Je gaat om die redenen ook minder hard op de weg. De transformatie zal zeker niet van de ene op de andere dag gebeuren. Daar moet je zeker twee jaar voor uittrekken. Als mijn keuze verkeerd uitpakt, moet ik nog maar zien of ik weer terug kan naar de baan."