Fisichella: "In 2009 nog bij Force India"

In verband met de samenwerking met McLaren mocht Pedro de la Rosa deze week voor Force India testen. De Spanjaard wordt, evenals zijn collega Paul di Resta, steeds nadrukkelijker met het team in verband gebracht als vervanger van Giancarlo Fisichella. De Italiaan zegt zich echter geen zorgen te maken over zijn stoeltje.

Force India-teambaas Vijay Mallya verklaarde in China inderdaad door te willen gaan met de huidige coureurs Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella. Door de samenwerking met McLaren heeft het team nu ook andere mogelijkheden. Michiel Mol, mede-eigenaar van het team, verklaart in de nieuwste editie van Formule 1 RaceReport die opties ook te overwegen.

Het zou dus goed mogelijk zijn dat het team alsnog afziet van een verdere samenwerking met Fisichella. De Italiaan zegt echter dat hij een getekend contract heeft voor 2009 en dus om die reden zich geen zorgen maakt over zijn toekomst. "Ik maak me geen zorgen en ik denk ook niet dat er problemen zijn," verklaarde hij tegenover de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. "Ik heb een contract getekend voor nog een jaar en Vijay heeft zelf al aangekondigd dat Sutil en ik in 2009 gaan rijden."