[NBA] Portland wint van Orlando

Het jonge ploeg van de Portland Trail Blazers won uit bij de Orlando Magic met 99-106 onder leiding van de guard Brandon Roy.

Roy eindigde de wedstrijd met 27 punten en vier assists. Hiermee is de vierde zege van Portland een feit. Steve Blake en Travis Outlaw voegden bijde twintig punten toe aan de score. Portland zal het zonder de geblesseerde Greg Oden moeten doen, in ieder geval voor de komende maanden. De carrière van Oden in het basketbal lijkt afgelopen. Na zijn draft liep hij een knieblessure op waardoor hij zijn eerste seizoen miste. Dit seizoen, wat als zijn rookie-seizoen gerekend wordt, ging hij door zijn enkel in de eerste wedstrijd tegen de Los Angeles Lakers. Of de grote center zal terugkeren op zijn oude niveau is en blijft de vraag.

Bij de Magic was Hedu Turkoglu de topscorer met 35 punten en vier rebounds. Dwight Howard was zeer sterk onder het bord met 29 punten en negentien rebounds. Keith Bogans voegde twaalf punten toe aan de score maar dit bleek niet voldoende om de overwinning te pakken.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Orlando MagicPortland Trail Blazers99-106
Phoenis SunsMemphis Grizzlies107-102
Miami HeatNew Jersey Nets99-94
Boston CelticsToronto Raptors94-87
Indiana PacersOklahoma City Thunder107-99