"Oud-coureur in wedstrijdleiding"

De huidige coureurs van de Formule 1 vinden dat er een oud-coureur in de wedstrijdleiding moet komen. Zo moeten er consistentere straffen uitgedeeld kunnen worden. Volgens de coureurs moet iemand die zelf geracet de situatie beter kunnen inschatten dan iemand die nooit een race heeft gereden.

Fernando Alonso tijdens de persconferentie in Shanghai: "Ik denk dat het een goed idee is om een oud-coureur aan te stellen om te stewards te helpen. Als je nooit een in een Formule 1-auto gereden hebt, is het erg lastig om een goede beslissing te nemen. Natuurlijk zal nooit iedereen het eens zijn met een beslissing, maar dat is normaal denk ik. Het belangrijkste is dat er consistentie in de straffen zit, ook als dit betekent dat de straffen zwaar zijn. Het moet niet zo zijn dat je de ene keer wel bestraft wordt en de volgende keer onbestraft blijft in een zelfde situatie", aldus de Spanjaard.

Kimi Räikkönen is het eens met Alonso: "Dit is een gevaarlijke sport, dus wanneer je tegen iemand anders racet, moet je er altijd voor zorgen dat je niet tegen hem oprijdt. Daar heeft niemand wat aan. We rijden echter op de limiet en soms gaat het mis. Dat hoort erbij en de regels zijn wat dat betreft ook duidelijk. Soms krijg je straf en soms niet. Mensen zullen altijd een mening over een incident hebben en altijd over straffen praten. Een oud-coureur zou voor wat meer respect voor de beslissingen kunnen zorgen en de mensen zullen dan minder snel klagen", aldus de Fin.