Alonso hoopt op meer

Fernando Alonso wil, na zijn ‘back-to-back-overwinning’, ook in de laatste twee races van het seizoen meestrijden om de zege. De Renault-coureur verraste afgelopen zondag opnieuw door in Japan zijn tweede overwinning op rij te behalen.

Op de vraag wat zijn kansen voor de Grand Prix van China en Brazilië zijn, antwoordde de Spanjaard: "Ik weet niet goed wat ik hierop moet zeggen. Mijn verstand zegt nee, maar mijn hart zegt ja. Voor mijn gevoel zijn we nu tot alles in staat, aangezien we niet bepaald een goede auto hadden voor het circuit van Fuji en we ook niet bepaald met weinig brandstof aan de race waren begonnen. Ik ben vol vertrouwen voor de laatste twee races. Misschien zal het me niet lukken om die races te winnen, maar podiumplaatsen moeten toch zeker mogelijk zijn."

In het kampioenschap staat Alonso nu zevende met een puntentotaal van 48. Teamgenoot Nelsinho Piquet staat twaalfde met 18 punten. In de stand om het constructeurskampioenschap staat Renault vierde met 66 punten. Hoger kan het Franse team ook niet meer komen, BMW staat met 128 punten te ver voor.