Armstrong verdedigt zich opnieuw

Lance Armstrong heeft zich afgelopen weekend weer moeten verdedigen tegen de kritiek op zijn deelnames aan de Tour de France. De Amerikaan reageerde hiermee op de uitlatingen van Jean-Etienne Amaury, die de nieuwe baas van de ASO is.

Amaury was namelijk van mening dat Armstrong La Grande Boucle in het verleden in verlegenheid zou hebben gebracht. Hiermee refereerde de Fransman naar de diverse dopinggeruchten. De Amerikaan was het hier echter niet mee eens. "De laatste keer dat ik de gegevens checkte, zag ik dat ik zeven keer achter elkaar de Tour heb gewonnen zonder ooit positief bevonden te zijn," aldus Armstrong. "Ondanks een heleboel strenge controles. Het aantal sponsors en kijkers langs de route en op tv was op recordhoogte. Waar heb ik de Tour in verlegenheid gebracht?"

Armstrong wordt tot op de dag van vandaag achtervolgd met een publicatie uit 2005, die in de Franse sportkrant L'Equipe stond. In dat artikel was te lezen dat in de urinemonsters van de Amerikaan sporen van het verboden middel EPO waren gevonden. Deze resultaten hebben overigens nooit tot een positieve plas geleid.

Bovendien is Armstrong nog altijd vastbesloten om volgend jaar in het shirt van Astana aan de start van diverse koersen te verschijnen.