Basketbalcompetitie 2008/2009 van start

Zaterdag 4 oktober gaat de Nederlandse basketbalcompetitie met elf teams weer van start. Met de start van het seizoen wordt afscheid genomen van Omniworld uit Almere dat vorig seizoen nog wel meedeed, maar begin dit jaar is opgeheven wegens financiële problemen.

Net als vorig jaar zal FOK!sport ook dit jaar weer starten met het het plaatsen van de basketbaluitslagen van de 44 speelrondes. De reguliere competitie start aanstaande zaterdag en eindigt op zaterdag 18 april 2009. Uiteraard zal ook het basketbalnieuws uit de nationale competitie worden geplaatst.

Teams Nederlandse Basketbal Eredivisie

TeamPlaats
Hanzevast CapitalsGroningen
MyGuideAmsterdam
Aris FrieslandLeeuwarden
Den Helder SealsDen Helder
EiffelTowersDen Bosch
LandstedeZwolle
Matrixx MagixxNijmegen
UpstairsWeert
West-Brabant GiantsBergen op Zoom
Zorg en Zekerheid (Z&Z)Leiden
Rotterdam ChallengersRotterdam

Kanshebbers kampioenschap
Huidig kampioen MyGuide Amsterdam heeft de basis van het team weten te behouden en lijkt mede daardoor ook weer de beste papieren te hebben voor het kampioenschap 2008/2009. De Amsterdammers moesten één basisspeler laten gaan, Jeron Robers, en verder zijn er alleen bankzitters vertrokken. De eeuwige concurrent voor MyGuide is nu ook weer de EiffelTowers uit Den Bosch. Met de Amerikaanse coach Randy Wiel heeft Den Bosch een topper op de bank zitten. Verder heeft EiffelTowers in tegenstelling tot MyGuide wel een totaal ander team. Van de selectie bleven er slechts één Amerikaan en drie Nederlanders achter in Den Bosch. Dit heeft men aangevuld met vijf Amerikanen en helaas maar één Nederlander.

De Capitals uit Groningen beginnen dit seizoen weer met een nieuwe coach. Na Ton Boot (2003-2007) en Josep Clarós (2007-2008) moeten de Groningers het nu gaan doen met Marco van den Berg. Tot dit jaar was Van den Berg nog bondscoach van het Nederlandse team. Aris Friesland uit Leeuwarden, Zorg en Zekerheid uit Leiden en de Seals uit Den Helder zullen waarschijnlijk net als vorig jaar weer gaan spelen voor de laatste plaatsen.

Programma ronde 1

DatumThuisUit
04/10/2008Landstede ZwolleZZ Leiden
04/10/2008Matrixx Magixx NijmegenUpstairs Weert
04/10/2008Rotterdam ChallengersAris Friesland
04/10/2008Giants Bergen op ZoomEiffelTowers Den Bosch
07/10/2008Capitals GroningenMyGuide Amsterdam

De wedstrijd Matrixx Magixx - Upstairs Weert wordt als samenvatting zaterdagavond uitgezonden door de NOS.