Heidfeld en Barrichello bestraft

Nick Heidfeld en Rubens Barrichello zijn na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore bestraft. Heidfeld hinderde Barrichello in het eerste deel van de kwalificatie, waardoor de Duitser vanaf plek negen moet starten. Barrichello werd beboet, omdat hij niet op de juiste manier de pits inreed.

Heidfeld was rustig onderweg terug naar de pits, toen Barrichello hem naderde en vol voor de Duitser moest remmen en zijn tijd niet meer kon verbeteren in de eerste kwalificatie. De Braziliaan besloot de ronde af te breken en de pits in te gaan. Echter deed hij het niet op de juiste wijze, waardoor hij een boete van 10.000 euro kreeg. Eerder dit weekend werd de ingang van de pitstraat na kritiek al aangepast.

Heidfeld gaf toe Barrichello laat te hebben gezien, maar zei wel dat hij zijn best heeft gedaan om de Braziliaan niet te hinderen. "In het laatste deel van het circuit kun je goed in je spiegels zien of er iemand aankomt. Toen ik Rubens zag deed ik mijn best om ruimte voor hem te maken. Nadat ik links van de witte lijn terecht kwam probeerde ik zo snel mogelijk in de pits te komen. Ik heb het zo goed mogelijk gedaan, maar blijkbaar niet goed genoeg."