Hoesen: "Het is snel gegaan"

Soms kan het in de voetballerij snel gaan. Dit bewees Danny Hoesen, speler van Fortuna Sittard, afgelopen week. De 17-jarige voetballer debuteerde vorige week in de hoofdmacht van de Limburgers, maar is nu door Fulham gecontracteerd.

"Het is allemaal snel gegaan," liet een lachende Hoesen in een eerste reactie weten. "Maar als een club uit de Premier League je wilt hebben, moet je niet twijfelen. Als je goed genoeg bent, red je het altijd. Slechter word je er nooit van."

De interesse van Fulham voor Hoesen werd pas duidelijk toen de jonge speler voor een aantal weken naar Londen vertrok. In de voorbereidingen kreeg de jongeling namelijk de kans om bij The Cottagers twee weken stage te lopen. "Scouts van Fulham hebben mij in actie gezien met het Nederlands elftal onder 17 jaar tijdens een toernooi in Spanje. Na de wedstrijd tegen, ik dacht, Tsjechië heeft Fulham contact gezocht met mijn zaakwaarnemer. Dat heeft geleid tot een stage", aldus de speler.

Tijdens deze proefperiode maakte Hoesen veel indruk op de coaches, waar ook hoofdtrainer Roy Hodgson toe behoorde. "Zelf heb ik alleen contact gehad met de trainer van de Under 18's, die ik dankbaar ben dat ie mij tijdens die periode veel vertrouwen schonk", liet de 17-jarige speler weten. Het vertrouwen betaalde hij overigens uit in een aantal doelpunten. "De eerste week heb ik meegetraind op de Academy in Londen, daarna vertrokken we naar Duitsland voor drie oefenwedstrijden. Daar ging het erg lekker, met vier doelpunten en vier assists. Vervolgens zijn de onderhandelingen met Fortuna begonnen. Ik ben blij dat alles is afgerond voor het begin van de jeugdcompetities in Engeland."