Piquet jr. blij, Alonso niet

Het is Renault-rijder Nelsinho Piquet dit jaar gelukt om tijdens een race zijn teamgenoot Fernando Alonso voor te blijven. De Braziliaan eindigde in de race in Frankrijk op de zevende plaats, terwijl Alonso het met een achtste plaats moest stellen. Piquet jr. behaalde op Magny Cours zijn eerste punten in de Formule 1.

"Dit was de eerste keer dat alles eens zonder problemen verliep. De auto en de strategie waren beide dik in orde en ik kon mijn eerste punten scoren. Ik ben erg blij en hoop dat we dit nu kunnen volhouden," aldus de zeer blije 22-jarige Braziliaan.

Zijn teamgenoot, de Spanjaard Fernando Alonso, was minder te spreken over de race van vandaag. Hij stelde dat de auto snelheid miste om in de race een vuist te kunnen maken. "De strategie was niet slecht, maar je hebt snelheid nodig, anders maakt dat niks uit. We waren een seconde langzamer dan onze rivalen en dat is gewoon te veel. De start was erg slecht en ik verloor wat plaatsen en vervolgens waren we in de race niet snel genoeg, De auto was niet zo goed als gisteren, misschien dat de lage temperaturen ervoor zorgden dat we de banden niet goed op temperatuur kregen. Ik wist dat dit kon gebeuren, dat is racen. We hadden een podiumplaats kunnen scoren, maar we waren simpelweg niet goed genoeg."

In de slotfase van de race maakte Alonso een foutje in de Adelaide hairpin, waardoor Piquet jr. hem nog kon passeren en de zevende plaats voor zich op kon eisen. "Een Force India zag me niet en ik schoot ietsje rechtdoor. Maar een puntje meer of minder verandert niets," aldus de Spanjaard.