[NHL] Red Wings winnen ook tweede duel

De Detroit Red Wings hebben ook het tweede duel in de strijd om de Stanley Cup gewonnen. In een vrij eenzijdig duel werden de Pittsburgh Penguins opnieuw aan de zegekar gebonden, ditmaal met 3-0.
In de met 20.066 toeschouwers opnieuw uitverkochte Joe Louis Arena in Detroit lieten de Wings er net als afgelopen zaterdag geen gras over groeien. In de eerste periode werd de basis voor de overwinning gelegd, die niet meer in gevaar zou komen. Brad Stuart zorgde met zijn eerste goal in de play-offs voor de 1-0, waarna Tomas Holmstrom de voorsprong verdubbelde.

De tweede periode werd er niet gescoord, mede doordat Penguins goalie Marc-Andre Fleury alle elf schoten wist te stoppen. Dat het hem in de totale zestig minuten van de wedstrijd niet lukte zijn net schoon te houden was hem niet te verwijten, 34 schoten moest hij zien te verwerken. Aan de andere kant kon Chris Osgood opnieuw een 'shutout' aan zijn lijstje toevoegen. De eindstand werd in de derde periode op 3-0 gebracht door een goal van Valtteri Filppula, waarna er in de hectische en vooral aggressieve slotfase nog elf spelers naar de strafbank mochten vertrekken. Gary Roberts en Mike Talbot van de Penguins konden zelfs voor tien minuten inrukken.

Het complete Stanley Cup circus verplaatst zich nu naar Pittsburgh, waar de Pens hun twee opeenvolgende thuiswedstrijden zullen moeten winnen om nog in de race te blijven. De volgende wedstrijd wordt morgenavond lokale tijd gespeeld.