Oranje onder-17 naar halve finales

Het Nederlands elftal onder-17 heeft de halve finales van het Europees Kampioenschap behaald. In Turkije werd Schotland met 2-0 aan de kant geschoven, waardoor Oranje tweede in Groep A werd.

De Schotten wisten voor het duel nog geen punt te behalen, en ook tegen het Nederlands elftal zat dat er niet in. Verdedigend hield het nog vrij lang stand, maar zes minuten voor rust was het Geoffrey Castillion die de score opende. De spits van Ajax kreeg de bal in de loop mee middels een uitstekende pass van rechtsback Tim Eekman. Na de thee besliste Oranje het duel snel. Castillion bereikte de meegelopen Ricardo van Rhijn, die op zijn beurt doelman Adam passeerde: 2-0.

Doordat Turkije de nul hield tegen Servië kon Nederland de tweede plaats niet meer ontgaan. De Turken gaan nu als groepswinnaar naar de halve eindstrijd en treffen daarin de runner-up van Groep B. De ploeg van Albert Stuivenberg kan zich opmaken voor een ontmoeting met de groepswinnaar van de andere poule, die vanavond beslist wordt.

Eindstand Groep A:

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Turkije374-0
2Nederland363-3
3Servië342-1
4Schotland300-5
Submitter:  Bron: FOK!sport