Sato nog niet klaar met F1

Nu Super Aguri niet meer meerijdt in de Formule 1, is Takuma Sato op zoek naar een nieuwe werkgever. De 31-jarige Japanner heeft in totaal 39 races voor de renstal van zijn vriend Aguri Suzuki gereden, en scoorde daarin vier WK-punten (Spanje en Canada).

Sato sprak donderdag met de pers. "Ik ben uiteraard erg teleurgesteld en bedroefd dat Super Aguri zich terug heeft moeten trekken uit de Formule 1", aldus de man waarvoor Suzuki de renstal met behulp van Honda begon. "Ik weet dat het team in een zeer moeilijke situatie verkeerde, maar ik koesterde nog altijd de hoop dat de betrokken partijen met een oplossing zouden komen. Om redenen die er niet meer toe doen, is dat helaas niet gebeurd."

"Super Aguri was een klein team, maar met een groot hart en een nog groter optimisme. Tweeëneenhalf jaar geleden heeft iedereen in het team fantastisch werk geleverd door ons in een paar maanden tijd op de grid te krijgen. En het is geweldig dat we een top-tien finish hebben kunnen scoren in ons eerste seizoen en vier WK-punten hebben kunnen pakken in ons tweede Formule 1-jaar. Alles leek mogelijk bij dit team."

"Ik weet op dit moment niet wat er nu met mij gaat gebeuren. Ik was gewoon met al mijn gedachten bij de volgende race voor Super Aguri. Ik zal nu bekijken wat mijn opties zijn. Ik heb echter geen enkele intentie om de Formule 1 te verlaten."