Schalke presenteert Rutten

Vanaf het komende seizoen zal Fred Rutten aan het roer staan bij Schalke 04. De huidige trainer van FC Twente wordt waarschijnlijk morgen om 10.30 uur gepresenteerd in Gelsenkirchen.

Rutten volgt Mirko Slomka op, die eerder deze maand werd ontslagen. Mike Büskens en Youri Mulder, die op dit moment de leiding hebben, zullen assistent worden onder Rutten.

Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van Rutten, heeft bevestigd dat er een afspraak is. "We hebben rond negen uur een afspraak. We moeten nog wel een aantal dingen rondmaken. Maar we zijn in een vergevorderd stadium."

Eerder liet Schalke 04 weten dat de nieuwe hoofdtrainer morgen om 10.30 uur gepresenteerd wordt. "Dat heb ik ook gehoord, ja. Dat lijkt me redelijk vroeg, maar waarschijnlijk denkt Schalke dat we er wel uitkomen", aldus Ploegsma.

Twente is in de Eredivisie op de vierde plaats geëindigd en speelt daarom in de play-offs om een ticket in de voorronde van de Champions League tegen NAC.

Update:
Fred Rutten is vanochtend gepresenteerd als trainer van Schalke. Gisteravond zijn beide partijen tot een akkoord gekomen wat de Tukker voor twee jaar aan de club uit Gelsenkirchen verbindt.

Rutten zelf was blij dat er eindelijk duidelijkheid was over de situatie, voor hemzelf maar ook voor FC Twente. “FC Twente speelt de komende weken nog belangrijke wedstrijden, daarom is iedereen gebaat bij duidelijkheid en rust. Het is een uitdaging dat ik in een grote liga bij een grote club aan het werk mag”, aldus Rutten op de website van Twente.