[NBA] Lakers makkelijk langs Nuggets

De Denver Nuggets dachten als we zoveel mogelijk scoren, zullen we winnen. Dat was de gedachte van coach George Karl. Dat ging niet op in het uitverkochte Staples Center. De Los Angeles Lakers wonnen met 128-114.

Het was de eerste play-off-wedstrijd van Spanjaard Pau Gasol in een shirt van de Lakers. De grote man had ook een topavond met 36 punten, zestien rebounds en acht assists. Alles wat de hij aanraakte, veranderde in goud. De skyhook, die bedacht is door de wereldberoemde Laker Kareem Abdul-Jabbar, werd uitstekend uitgevoerd door Gasol. Kobe Bryant eindigde de wedstrijd met 32 punten en drie rebounds terwijl hij maar vier punten had in de eerste helft. Het schotpercentage van de MPV-kandidaat was vreselijk maar zijn vrije worpen hebben hem gered. Hij mocht maar liefst veertien keer aantreden op de vrije worplijn, waar hij dertien keer raak schoot. Luke Walton, die al snel mocht invallen omdat Vladimir Radmanovic in korte tijd twee fouten had gemaakt, scoorde zestien punten en gaf vijf assists.

De Nuggets staan bekend om hun slechte verdediging. Ze lieten in het reguliere seizoen de tegenstander gemiddeld maar liefst 107 punten maken en zelf maakten ze 111 punten gemiddeld. In de play-offs werkt deze methode niet. Verdediging wint wedstrijden, wordt door coaches als Phil Jackson en Greg Popovich gezegd. Door vreemde match-ups stond bijvoorbeeld de 1 meter en 88 centimenter kleine Anthony Carter van de Nuggets de 2 meter en 8 centimeter grote Lamar Odom van de Lakers te dekken. Jeff van Gundy, die commentator is bij ABC, gaf meteen aan dat dit vragen om moeilijkheden is. Dat bleek snel omdat Odom makkelijk zeventien punten maakte, veertien rebounds pakte en ook nog eens zes assists gaf. Allen Iverson en Carmelo Anthony hadden beiden dertig punten. Daarnaast werd Iverson door de scheidsrechter uit de wedstrijd verwijderd omdat hij commentaar op de leiding leverde. Hij kreeg twee technische fouten in het vierde kwart en verliet de wedstrijd. De volgende wedstrijd is komende woensdagavond in Los Angeles.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersDenver Nuggets128-114
Orlando MagicToronto Magic114-100
Detroit PistonsPhilidelphia Sixers86-90
Boston CelticsAtlanta Hawks104-81