Alonso: "Niet genoeg progressie"

Fernando Alonso wist op de derde testdag in Barcelona van alle coureurs de snelste ronde te rijden. Op het Circuit de Catalunya bleef de Spanjaard Michael Schumacher voor met bijna een seconde. Toch is Alonso niet geheel tevreden over de geboekte progressie.

Volgens de tweevoudig wereldkampioen is er te weinig progressie geboekt om het middenveld te kunnen verlaten. Dat terwijl Renault juist hoopte om na Barcelona een grote stap voorwaarts te kunnen maken. "De auto is beter geworden, dat is waar, maar zoveel progressie hebben wij nu ook weer niet gemaakt," aldus Alonso. "Het is ons nog niet gelukt om het middenveld te verlaten. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. De andere teams staan ook niet stil."

Het Franse team kan dan ook moeilijk inschatten waar het zal staan tijdens de volgende Grand Prix, volgende week in Spanje. Alonso daarover: "De testweek is goed verlopen en ik ben tevreden met de vorderingen, maar we moeten blijven verbeteren. Het is moeilijk te zeggen waar wij nu staan in vergelijking met de rest. We zullen het volgende week weten."