Uitslagen Engeland speelronde 33

Arsenal lijkt te zijn afgehaakt in de strijd om het landskampioenschap. De ploeg van Arsene Wenger wist in het duel met Liverpool niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel.

Een paar minuten voor rust wist Liverpool via Peter Crouch de bezoekers op voorsprong te brengen. De boomlange spits wist William Gallas uit te spelen en passeerde Manuel Almunia met een laag schot te passeren. Enkele minuten na rust wisten 'The Gunners' weer op gelijke hoogte te komen na een vrije trap van Cesc Fabregas wist Nicklas Bendtner raak te koppen. Door het gelijke spel en de winst van Everton blijft Everton in het spoor van Liverpool. De nummer vijf van de Premier League wist het gedagradeerde Derby County met 1-0 te verslaan.

Het duel tussen Middlesbrough en Manchester United leverde ook geen winnaar op. Manchester wist op voorsprong te komen in het begin van de wedstrijd door een doelpunt van Cristiano Ronaldo. Na een half uur kreeg Edwin van der Sar een poging van Afonso Alves te verwerken vanuit een vrije trap. De doelman kon deze kans nog keren maar Alves wist enkele minuten later wel het net te vinden voor Middlesbrough. Alves wist tien minuten na de rust zelfs zijn club op voorsprong te zetten. In de 75ste minuut kwam de eindstand op de borden. Wayne Rooney wist op aangeven van Ji-Sung Park de 2-2 in het net te schieten.