Skil-Shimano met zes Nederlanders naar België

Skil-Shimano begint zondag met zes Nederlanders aan de Ronde van Vlaanderen en is hiermee hofleverancier. De wielerploeg laat namelijk zes landgenoten starten. Eerder werd al bekend gemaakt dat Rabobank met vijf Nederlanders zal starten.

Maarten den Bakker, Roy Curvers, Tom Veelers, Kenny van Hummel, Floris Goesinnen en Piet Rooijakkers zijn de renners die aan de start van de Ronde van Vlaanderen zullen verschijnen.

Servais Knaven zal niet in Vlaanderens Mooiste te zien zijn. De veteraan had aangegeven graag te willen rijden, maar de ploegleiding van Team High Road dacht hier anders over en nam hem niet op in de selectie.

Ook Stefan van Dijk laat de Belgische wielerronde aan zich voorbij gaan. De renner van Mitsubishi-Jartazi liep afgelopen woensdag, tijdens de Driedaagse De Panne, een blessure aan zijn knie op. Daardoor zal hij gedurende het hele weekend moeten rusten.

De overige Nederlandse inbreng is afkomstig van Karsten Kroon (CSC), Niki Terpstra (Milram), Maarten Tjallingii (Silence-Lotto) en Steven de Jongh (Quick-Step).