Huntelaar laakt inzet Oranje

Klaas Jan Huntelaar heeft kritiek geuit op de inzet van het Nederlands elftal woensdagavond in het duel met Oostenrijk. Het Nederlands elftal wist ondanks een 3-0 achterstand alsnog met de winst naar Nederland terug te keren.

"Als we tijdens het EK zo tegen Italië starten, kunnen we het wel vergeten", aldus de aanvaller. Huntelaar sprak over een slechte eerste helft. "Alle kansen die Oostenrijk kreeg, gingen erin." Dat Oranje alsnog van één van de twee gastheren van het EK wist te winnen, kwam voor de topschutter als een verrassing. "In de tweede helft scoorden wij niet echt snel. Daardoor zou je niet verwachten dat het duel alsnog zou kantelen."

Huntelaar had een behoorlijk aandeel in de overwinning van het Nederlands elftal hij wist tweemaal te scoren. De overige doelpunten kwamen van John Heitinga en Jan Vennegoor of Hesselink