McLaren had een zwaar weekend

Lewis Hamilton heeft het maximale uit zijn race gehaald. De Brit die vanaf de negende plaats van start ging, had een goede start maar problemen met het rechtervoorwiel tijdens zijn eerste pitstop zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan plaats vijf.

Hamilton: "De start van de race was erg goed. Ik ging van de negende naar de vijfde plek. Daarna zette ik Mark Webber de hele tijd onder druk, maar het is erg moeilijk om iemand te volgen. Het maakt niet uit hoe snel je zelf bent. Hij reed ook erg goed."

"Ik heb het maximale uit de race gehaald", vervolgde hij. "Ik deed nog erg mijn best om vierde te worden en ik denk ook dat het me had kunnen lukken, maar Jarno deed het erg goed. Ik denk dat we het de volgende keer beter moeten doen in de kwalificatie."

Teamgenoot Heikki Kovalainen reed een sterke race en zag dat beloond met zijn eerste podiumplaats voor McLaren. De Fin kijkt wel met gemengde gevoelens terug op het race weekend in Maleisië.

"Ik denk dat we tevreden moeten zijn met het resultaat. Na de straf van gisteren ging het behoorlijk zwaar worden. Onze strategie werkte goed en ik kon de hele race rijden zonder opgehouden te worden. Mijn eerste stint was niet probleemvrij, omdat het rubber op de banden veel opkrulde. In de laatste stint spaarde ik de motor en bracht ik de auto thuis."

"Het was een goede dag, ik had graag een paar posities hoger gestaan, maar meer dan dit zat er vandaag niet in," aldus Kovalainen.