Kalff wordt dit seizoen studioanalist

Nederland zal het komende Formule 1-seizoen geen pitreporter meer hebben. RTL, dat de races uitzendt, is van mening dat de meerwaarde van een verslaggever in de pitstraat te beperkt is, omdat er dit jaar geen Nederlanders meerijden. Afgelopen seizoen vervulde Allard Kalff deze functie.

"Er doet geen Nederlander meer mee en in de loop der jaren zijn de uitvallers tijdens een race ook steeds minder geworden. Hierdoor is Allards rol in de pits wat ons betreft te beperkt geworden. We zijn dan ook van mening dat zijn expertise meer tot recht komt als vaste studioanalist", liet een woordvoerder van RTL weten. "Voor wat betreft studiopresentatie is ervoor gekozen om een vast gezicht aan te houden, in plaats van wisselende presentatie. En dat is Marcel Maijer geworden."

De woordvoerder vervolgde: "Dat neemt niet weg dat het zeer goed mogelijk is dat, als er in de toekomst wel weer Nederlandse deelnemers zullen komen, we deze opzet aanpassen. Bovendien zal Allard waarschijnlijk bij een aantal van de Europese races in de dagen ervoor nog wel ter plaatse zijn om interviews af te nemen en natuurlijk live feeling te houden met de Formule 1. En zondags dan in de studio voor de analyse van de race."

Volgend weekend begint het nieuwe seizoen van de Formule 1 met de Grote Prijs van Australië. RTL zal dan weer live verslag doen van de kwalificatie en de race. Het commentaar zal ook dit seizoen weer door Olav Mol worden verzorgd.