Van Basten stap dichter bij Ajax

Het begint er steeds meer op te lijken dat Marco van Basten de nieuwe trainer van Ajax wordt. Deze week zijn er weer gesprekken gevoerd en er is op veel punten overeenstemming bereikt. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In de komende week hopen beide partijen een akkoord te bereiken. Er is afgesproken dat er aan het einde van de week in elk geval duidelijkheid moet zijn.

Voor hoeveel jaar Van Basten gaat tekenen in Amsterdam is nog niet duidelijk. Ajax zou het liefst continuïteit zien maar of het om een periode van twee jaar of langer gaat is niet bekend. Van Basten weet inmiddels wel dat er voldoende perspectief is voor zijn wensen en visie op een aantal punten.

Van Basten heeft met het bestuur van Ajax gesproken over de samenstelling van de selectie en over mogelijke versterkingen. De voormalig topspits krijgt in elk geval alle vrijheid om zijn staf samen te stellen. Zo is het bijna zeker dat John van 't Schip en Rob Witschge ook bij de Amsterdammers aan de slag zullen gaan. Dat Ajax bezwaren heeft tegen Rob Witschge is volgens Perry Overeem, de zaakwaarnemer van Van Basten, onjuist.

Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk, de huidige assistent-trainers bij Ajax, zijn waarschijnlijk aan hun laatste seizoen in de hoofdstad bezig. Ze hebben allebei een aflopend contract.