[AO] Djokovic schakelt Federer uit

Novak Đoković is de tweede verrassende finalist van de Australian Open. De Serviër was in de halve finale in drie sets te sterk voor topfavoriet en titelverdediger Roger Federer: 7-5, 6-3, 7-6(2).

De eerste set liep in eerste instantie gelijk op, beide spelers waren aan elkaar gewaard. Federer brak de Serviër in de zevende game, maar werd op het nippertje teruggebroken door Đoković. Bij een stand van 5-6 was leek Federer weer gelijk te maken, maar faalde hierin. In plaats daarvan pakte Đoković de game en daarmee de eerste set. De tweede set ging aanzienlijk makkelijker naar Đoković. Hij brak Federer in zowel zijn tweede als derde servicegame. De Zwitserse nummer één was nog wel in staat zijn opponent eenmaal terug te breken, maar uiteindelijk ging de set toch naar de 20-jarige Serviër.

In de derde set liet Federer bij vlagen zien waarom hij de nummer één van de wereld is. Toch kon Đoković goed bij blijven en gewoon zijn eigen games behouden. Er werd niet gebroken in de set, en dus was een tie-break noodzakelijk om of Đoković de winst te geven of Federer in het toernooi te houden. De Zwitser leidde vrijwel de gehele tie-break, maar in de slotfase greep Đoković de punten. De Serviër benutte zijn eerste matchpoint doordat Federer de bal in het net sloeg. Đoković ontmoet in de finale de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die minstens net zo verrassend Rafael Nadal versloeg.

Submitter:  Bron: FOK!Sport