[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 19

Morgenavond wordt de Nederlandse competitie weer hervat in Nijmegen. Hieronder kun je een vooruitblik zien op komend weekend. Voor een vooruitblik van het superweekend kun je hier vinden.

NEC zal het vrijdagavond om half negen opnemen tegen FC Twente. Eerder dit seizoen werden de Nijmegenaren met 3-0 verslagen door doelpunten van Wielaert, N'Kufo en Wilkshire. Bij de Twentenaren ontbreken Patrick Gerritsen en Andrej Rendla. Bij de Nijmeegse formatie zullen Dominique Scholten, Jonas Olsson, Lorenzo Davids, Mark Otten en Mark van den Boogaart ontbreken. De wedstrijd zal onder leiding staan van Ben Haverkort.

Zaterdagavond om half acht zal er afgetrapt worden in Kerkrade voor het duel tussen Roda JC en Willem II. In het begin van het seizoen wist Willem II net te winnen van Roda door een doelpunt van Ibrahim Kargbo. Bij Roda JC zullen Jamaique Vandamme en Vincent Lachambre afwezig zijn. De ziekenboeg bij Willem II zit overvol. Bij de Tilburgers zullen Angelo Martha, Cristiano, Darl Douglas, Delano Hill en Jose Valencia Murillo ontbreken, ook Frank Demouge is niet van de partij, hij zit een schorsing uit.

Naast het superweekeinde is er ook nog een leuke streekderby in de Eredivise. Eerste seizoenshelft verrassing De Graafschap moet het opnemen tegen Vitesse. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor de Superboeren. Bij de Doetinchemse club zijn er geen afwezigen. Bij Vitesse zijn Cees Keizer, Michael Jansen afwezig. Ook Yu Hai is er niet, hij heeft olympische verplichtingen. Sebastien Sansoni is geschorst voor dit duel.

Zondagmiddag zal er om half drie worden afgetrapt in Utrecht worden afgetrapt voor het duel tussen FC Utrecht en sc Heerenveen. De ploeg van Willem van Hanegem won in Heerenveen met 3-2 van de Friezen. De Utrechters zullen het moeten doen zonder Cedric van der Gun, Etienne Shew-Atjon en Peter Kopteff. Bij de ploeg van Gertjan Verbeek mist door een blessure Andre Hanssen en Michiel Breuer is geschorst. Twijfelgevallen zijn Brian Vandenbussche, Kristian Bak-Nielsen. Afonso Alves heeft een week verlof gekregen van de club

Alle wedstrijden zullen vooraf gegaan worden door een minuut stilte in verband met het overlijden van Karel Jansen.

Submitter:  Bron: FOK!sport