Perez keert terug bij Ajax

Er staat Kenneth Perez bij de aanvang van 2008 wellicht een opmerkelijke transfer te wachten. De club waar hij afgelopen zomer met veel bombarie vertrok, Ajax, is in onderhandeling met PSV over een terugkeer van de Deen naar Amsterdam.

Al sinds het vertrek van Wesley Sneijder naar Real Madrid is Ajax op zoek naar een waardige vervanger. Lange tijd richtte Ajax zijn pijlen op PSV'er Aissati, maar die tekende onlangs bij tot 2011. Perez vertrok afgelopen zomer uit Amsterdam omdat hij regelmatig botste met trainer Henk ten Cate, en Ronald Koeman wilde hem graag naar PSV halen. Nu beide topclubs een trainerswissel hebben ondergaan, zijn Perez' kansen gekeerd en heeft de middenvelder dus wel oren naar een terugkeer in de ArenA.

Mocht de transfer doorgang vinden, moet Ajax het nog tot 2009 lopende contract van Perez afkopen. PSV betaalde in juli 1,8 miljoen euro voor de Deen.

Update:
Kenneth Perez heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij Ajax, met een optie voor nog een jaar. Ajax wil Perez vrijdag al meenemen naar Dubai voor het trainingskamp.