'Ook Spanje en Portugal kandidaat WK 2018'

De strijd om het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 heeft er waarschijnlijk weer een kandidaat bij. De voorzitter van de Portugese voetbalbond, Herminio Loureiro, wist te vertellen dat de twee landen een organisatie overwegen

Het grote voordeel van de organisatie voor het WK op het Iberisch schiereiland ligt volgens Loureiro bij de stadions. "Internationale Voetbalfederatie (FIFA) zal zich geen zorgen moeten maken over het feit of de stadions wel op tijd klaar zullen zijn. Portugal en Spanje hebben immers heel wat stadions van de laatste generatie", aldus Lourierio.

Ook vanuit Spanje komen er al positieve geluiden. José Luis Astiarazan is enthousiast over de plannen. 'Beide landen moeten hun krachten bundelen in een gezamenlijke kandidatuur. Dit komt zowel de clubs als de steden in Portugal en Spanje ten goede, zo liet Astiarazan weten.

De lijst met landen die daarmee het WK van 2018 wil proberen binnen te halen is hiermee uitgebreid naar acht. Eerder gaven Nederland en België, Engeland, de Verenigde Staten, Australië, China, Mexico en Canada al aan het WK te willen organiseren.