Uitslagen Spanje speelronde 16

Naast de topper tussen Valencia en Barcelona werden er dit weekend uiteraard nog negen duels gespeeld. Titelverdediger Real Madrid deed wat het moest doen en behield de leiding in La Liga.

Getafe, dat het de laatste tijd goed doet, kreeg Villarreal op bezoek. De bezoekers begonnen uitstekend aan de competitie, maar laten de laatste tijd wat steekjes vallen. Toch werd er uitstekend gestart in Madrid, toen de revelatie van het seizoen, Nihat, het doel al na een kwartier vond. Getafe deed in de wedstrijd zelf niet veel onder voor de opponent, maar echte kansen kwamen er niet. Vlak voor tijd beslisten Nihat en Santi Cazorla de wedstrijd. Toch maakte Kepa Blanco nog snel een goal en doordat Fabricio Fuentes een doorgebroken speler neerhaalde en rood kreeg, mocht Kepa ook nog aanleggen vanaf elf meter. De Spanjaard faalde echter om de spanning terug te brengen: 1-3 bleef het.

Nummer drie Club Atlético de Madrid reisde af naar Huelva voor het lastige uitduel met Recreativo. De thuisclub staat bekend als stugge tegenstander, en dat bleek ook vanavond weer. Atleti probeerde wel, maar voortdurend bleek de verdediging van Recre te sterk om te kunnen omspelen. In het harde duel zouden geen treffers vallen, waardoor Atlético nu op gelijke hoogte staat met Villarreal. Recreativo blijft in de middenmoot.

Real Madrid moest als laatste aan de bak, en ontving CA Osasuna in het eigen Santiago Bernabéu stadion. De Koninklijke kende een goede generale met het oog op de wedstrijd met FC Barcelona aankomend weekend. De eerste helft was niet geweldig, maar Ruud van Nistelrooij was alsnog trefzeker vanuit een dode spelsituatie. De vrije trap van Wesley Sneijder werd door de spits feilloos binnengekopt. Na rust groeide Real in de wedstrijd, en kreeg het meer balbezit. Vreemd genoeg kreeg Osasuna meer kansen; Iker Casillas was echter niet van plan goals door te laten. Een kwartier voor tijd besliste Sneijder de wedstrijd met een mooi schot; ditmaal werd hij op zijn wenken bediend door Van Nistelrooij. Royston Drenthe en Arjen Robben kwamen niet in actie.

Almería zag een kans op winst snel verdwijnen. Uit bij Betis kwam het via Álvaro Negredo al snel 0-1 voor, maar door rode kaarten voor Acasiete en doelman Cobeño kwam Betis nog voor rust langszij. Na de hervatting maakte Pavone de klus af: 3-1. Deportivo blijft in degradatiegevaar. Een snelle goal van Diego Milito werd in de thuiswedstrijd tegen Zaragoza nog wel weggewerkt door Coloccini, maar met het enkele punt schiet de Noordwesterse club weinig op. Sevilla kwam weer eens niet tot scoren. Waar het in de Champions Leage uitstekend verloopt voor de Andalusiërs, zo matig gaat het in La Liga. Ditmaal bleef het in en tegen Valladolid 0-0.