Uitslagen Engeland speelronde 14

In Engeland werd dit weekend de veertiende ronde in de Premier League gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Liverpool ruim langs Newcastle
Liverpool heeft zaterdag eenvoudig van Newcastle United gewonnen. Op papier bleek het een pittige wedstrijd te zijn, maar de realiteit was toch anders. The Reds scoorden uiteindelijk drie treffers, wat voldoende was voor de zege.

Newcastle United speelde een zeer slechte wedstrijd, waardoor Liverpool zich nauwelijks in hoefde te spannen. De enige die wel zijn best deed was de doelman van The Magpies, Shay Given. Met een aantal knappe reddingen zorgde hij ervoor dat het aantal tegentreffers niet verder kon oplopen. Voor de bezoekende ploeg vonden Steven Gerrard, Dirk Kuijt en Ryan Babel het net. Kuijt wist een hoekschop van dichtbij achter Given te tikken en Babel rondde een fraaie aanval knap af. In de slotfase kreeg Fernando Torres nog een paar goede kansen, maar de keeper van de thuisploeg lag steeds in de weg.

Arsenal blijft aan de leiding
Door twee late doelpunten wist Arsenal alsnog drie punten over te houden aan het duel met Wigan Athletic. De koploper is nu al 28 duels ongeslagen maar had het moeilijk tegen Wigan. Pas zeven minuten voor tijd wist Arsenal een opening te forceren. William Gallas kopte de 1-0 binnen waarna Tomas Rosicky twee minuten later de tweede treffer mocht bijschrijven.

Zevenklapper Everton
Met een 7-1 overwinning op zak konden de spelers van Everton goed gemutst het veld verlaten. Sunderland kwam er niet aan te pas op Goodison Park. Ayegbeni Yakubu opende in de twaalfde minuut de score. Tim Cahill was vijf minuten later trefzeker. Nog voor rust kwam Everton op een 3-0 voorsprong. Oud-Ajacied Steven Pienaar kreeg de credits. Dwight York zorgde op slag van rust nog voor enige hoop door de 3-1 op het scorebord te zetten, maar na rust maakte Everton duidelijk dat er voor Sunderland niets te halen viel. Nogmaals Cahill zorgde voor de 4-0 en ook een tweede goal van Yakubu voor de vijfde voor Everton. De 6-1 kwam op naam van Andrew Johnson. Leon Osman zorgde vijf minuten voor tijd voor de 7-1.